2023 – PUNT UIT!

Het belooft weer een kleurrijke en vrolijke familievoorstelling te worden.
Wat kun je verwachten?
Veel lol, actie, verrassingen, interactie, hilariteit, humor, sfeer en met een lach en een traan.
We verklappen lekker nog niet waar de sho
w

Een kleine tip van de sluier?

‘Wat is jouw lievelingskleur?’

Kortom een groot spektakel, dus koop die kaarten nu maar: PUNT UIT!

2022 – Er was eens…

Een kotsgekke voorstelling voor jong en oud. Een stuk waarbij al je favoriete sprookjesfiguren op een moderne manier langskomen en waarin alles net even iets anders loopt dan je zou verwachten…
Assepoester wordt gepest door haar boze stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met de Boze Wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt.

2020 – De Vrolijke Trolls

Als je nog nooit een Troll hebt gegeten. Dan ben je nergens in het land van de Bergens. Wat heb je nodig voor een heerlijke Trollensoep? Je neemt verschillende Trollen, je strooit er een snufje Chef overheen en je stopt ze in een kasteel van een prins.
Hoe heerlijk is het om voor het eerst een Troll te eten?
Trollen !!! Pas op !!! Er is gevaar !!!
Jullie zijn op de verkeerde plek! Jullie moeten ontsnappen voor jullie de soeppan in gaan.
Wil je weten hoe dit avontuur afloopt?
Kom dan naar 1 van onze voorstellingen “De Vrolijke Trolls” kijken.

2019 – Alice en de Wondere Wereld

Tijdens deze familievoorstelling ontdekt de nieuwsgierige Alice een wereld vol bijzondere figuren en magische voorwerpen. Ze ontmoet vreemde snuiters, krijgt onzinnige goede raad en onlogische wijsheden. Bombarie neemt je mee op onvergetelijke avontuur naar een wereld vol fantasie. Lukt het Alice om de weg naar huis terug te vinden?

2018 – Minoes

Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze al af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze prima ‘kats’.
Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen geheimenaken te weten. Dat geeft natuurlijk grote mogelijkheden…

2017 – Het Sleutelkruid

In een koperen burcht woont de oude koning Mansolein. Hij is zo oud, dat alleen een wondermiddel hem kan redden. Een dokter gaat op reis, op zoek naar het sleutelkruid, het wondermiddel. Onderweg stuurt hij de dieren, de inwoners van het koninkrijk, naar de koning. Zij moeten hem verhalen vertellen, om zijn hart te laten kloppen.

2016 – De Tovenaar van Oz

De Tovernaar van Oz gaat over Dorothy, die door een storm in een magische land van Oz belandt. Omterug naar huis te kunnen komen, moet ze hulp vragen aan de toveraanr van Oz. Onderweg naar hem, ontmoet zij de Vogelverschrikker, Blikkie en een laffe leeuw, die ieder een eigen vraag hebben aan de tovenaar. Zij hopen dat de tovenaar hen hiermee kan helpen. met zijn vieren gaan ze op avontuur en wandelen ze over het gele pad…

2015 – Saaie Meneer Grijs wordt stoer en eigenwijs

Dit toneelstuk gaat over een turbopower drank en wat die allemaal kan aanrichten. Het door de professor gebrouwen drankje komt per ongeluk bij de verlegen meneer Grijs terecht. Die verandert in een doorgeschoten macho, met alle gevolgen van dien!

2014 – Rijk tot de laatste cent

Rijk tot de laatste cent is een western op toneel. Het verhaal gaat over 2 bandieten, een stel dat een schatkaart heeft gekregen. Ze gaan op zoek naar die schat en komen in een dorpje terecht, waarin de schat ergens moet liggen. centraal in dat dorpje ligt een hotel met een salon. Zullen ze de schat gaan vinden?

2013 – Wiebelen

Kindertheater Bombarie speelt het toneelstuk ‘Wiebelen’, waaraan 2 kinderen plotseling heel klein zijn geworden en belanden op de tafel waaraan ze net nog zaten te wiebelen. Op deze tafel ontmoeten ze Mok, die altijd mokt, Peper en Zout, een verliefd stel. Mes, met zijn vlijmscherpe opmerkingen en Vork, die snel geprikkeld is. Hoe verschillend deze figuren ook zijn, ze hebben een ding gemeen: ze zijn bang voor Fatsoo, de strontvlieg, die door de kamer zoemt. Ze vinden hem vies en vervelend. Mar wat gebeurt er als Fatsoo door de vliegenmepper gemept wordt?

2012 – Koning Bollebof en de Snoepsnaaier

Samenvatting

Koning Bollebof houdt van taart en snoepjes en toetjes. Maakt niet uit wat; als het maar zoet is. Dus in zijn paleis vind je dan ook overal snoep, snoep en nog eens snoep. Hij blijft zich daardoor een kind voelen en daar voelt hij zich goed bij!
Maar wat alles pas echt goed in de was schopt is een prins die plotseling op bezoek komt. Alles in het paleis verandert met de komst van deze vreemde en onbekende man. Is dit wel een prins en wat komt deze vreemde man doen op het paleis van koning Bollebof….?


2011 – Mono en de Tijdspaarders

Momo woont in haar eentje in een ruïne buiten de stad. ze is niet vaak alleen: de mensen komen graag naar haar toe, want Momo heeft een bijzondere gave. Maar dan komen er mysterieuze grijze mannen naar de stad. Deze tijdspaarders jagen iedereen op en nemen de stad over. Ze krijgen iedereen in hun macht, behalve Momo…

2010 – Verboden voor kinderen

Hallo allemaal, ik ben Lien en kok op het paleis van een hele lieve koningin, Fabiola. Wij wonen op het eiland Supergezellig. Dat heet zo omdat het er altijd zo gezellig is. Alle kinderen mogen altijd limonade komen drinken op het paleis en krijgen daar altijd een lekker stuk taart of zo’n lekker chocoladebol, allemaal door mij gebakken.
Sinds een tijdje is het jammer genoeg niet meer zo gezellig, de koningin is namelijk ziek geworden. Haar zus Fina wilt nu wel koningin worden, maar zij is lang niet zo aardig als Fabiola en ze heeft een hekel aan kinderen. Hoe het nu allemaal verder moet?

2009 – Eens was er…

Onze regisseuse was hard op zoek naar een nieuw toneelstuk. Ze had er heel veel zin in, want het altijd leuk om iets nieuws te mogen doen. Het toneelstuk moest grappig zijn, met fantasie en met precies genoeg rollen. Ze zocht en zocht en kwam van alles tegen, maar ze kon geen goed toneelstuk vinden.
Toen kreeg de regiseusse een idee. Ze besloot: “We gaan er wat aan doen.” Voor een keer mag het anders gaan in sprookjesland!

2008 – Villa Fien

Kaatjes moeder houdt van poetsen. Alles in huis glimt en binkt en ook Kaatje ontkomt niet aan haar moeders schoonmaakwoede. Elke dag ee schone witte jurk en buitenspelen is er niet bij!
Op een dag wordt Kaatje naar Villa Fien gebracht, de rommelige boerderij van Fien waar zij Pim, Deesje en Blekke Willen opvang biedt. Dan komt er een inspecteur langs om te controleren of ze wel volgens de regels van het Ministerie van Gewezen-wezen leven. Al snel blijkt dat hij het allemaal maar niks vindt en wil de kinderen naar een pleeggezin sturen. Maar Fien en de kinderen steken daar een stokje voor…

2007 – Het Koninklijke kunstgebit

Het verhaal speelt zich af in de troonzaal van het paleis van Koning Kees, een goed sul; deze wordt bijgestaan door Jonkheer Sjak de Centebak. Verder lopen Bert en Bart er rond, een dikke lakei en een lange dunne lakei. Deze twee heren zijn te onhandig voor woorden, alles gaat fout bij ze. twee schoonmakers; Klonzel en Sniekie. Op het moment dat de koning zijn gebid kwijtraakt, gaat alles mis; hij is niet meer te verstaan en wordt voor iemand anders aangezien. Hoe zal dit aflopen?

2006 – De Geheimzinnige deur naar Griezelland

Twee meiden verhuizen met hun ouders. In de kelder ontdekken ze een oude deur. Die gaat open als je een bepaalde code klopt, maar dat weten alleen Sophie en Veerle. Er wordt de eerste nacht ingebroken. De boeven gaan de deur hardhandig te lijf en ze worden ‘opgelokt’. Er volgt een komisch politieonderzoek. Ook een klunzige klusjesman wordt opgeslokt. De ouders worden gearresteerd i.v.m. de verdwijningen. Sophie en Veerle gaan op onderzoek uit en komen via de deur terecht in Griezelland. het begin van een spannend avontuur.

2005 – Rhonda, het piratenmeisje

Rhonda woont bij haar gezellige tante Ada, oom Bram en hun twee zonen Sam en Bas. Haar moeder is overleden en haar vader wordt vermist. Rhonda mag alleen met haar kat Otto, die vreselijk lui is, praten.
Op een dag brengt de postbode een brief… me een schatkaart uit 1864! Daarom varen oom Bram, Sam en Bas uit om de schat te gaan vinden. Op weg naar een eiland wat op geen enkele kaart staat. Tijdens hun avontuur komen zij zingende zeemeerminnen tegen: Kwallina, de heks en de gevaarlijke Oeloe, Ratje Rimboe. Sam en Bas met hun vader ontrafelen het mysterie van het eiland, maar wel met de hulp van tante Ada en Rhonda. Anders zou oom Bram allang piratensoep zijn geweest!

2004 – De Tovenaar van Oz

De Tovernaar van Oz gaat over Dorothy, die door een storm in een magische land van Oz belandt. Omterug naar huis te kunnen komen, moet ze hulp vragen aan de toveraanr van Oz. Onderweg naar hem, ontmoet zij de Vogelverschrikker, Blikkie en een laffe leeuw, die ieder een eigen vraag hebben aan de tovenaar. Zij hopen dat de tovenaar hen hiermee kan helpen. met zijn vieren gaan ze op avontuur en wandelen ze over het gele pad…

2003 – Reinaert de Vos

Aan het hof van Koning Nobel wordt Reinart de Vos aangeklaagd. De wolf Isengrijn, een oproerkraaier, de Franse poedel Cortois en Tibeert, een gronse kat, noemen de vos een dief en een moordenaar. Gilbeert, de das, probeert Reinart de verdedigen. Het is tenslotte familie. Maar als ook Cantecleer, de haan, zijn klacht deponeert mag Reinart in straf niet ontlopen.
Het lukt Leinart voor het gerecht te brengen, al laat een sluwe vos zich niet zo makkelijk vangen. Reinart wordt veroordeeld. Maar wie lacht er het laatste als de geslepen held uiteindelijk op het schavot staat?

2002 – Het huis van tante Agaat

Tante Agaat is een zeer excentrieke vrouw; Sophie is haar nichtje. Annabel is de neurotische moeder van Sophie. Graaf en Gravin van Tongeren, twee levende schilderijen, waarvan alleen de gezichten te zien zijn. Mike komt ok langs, een neef van tante Agaat, dol op skaten, rapmuziek en heel cool. Madame Loudere, een Franse gouvernante is uit op het huis van Agaath. Samen met Trollie, een vieze, slijmerige Trol. Ook Gert-Jan van Rodenberg komt langs, een sneaky oplichter.

2001 – Mag ik mee naar de Maan?

Samenvatting

Mag ik mee naar de Maan? Is speciaal geschreven door Jacques Vriends, jullie wel bekend van de vele kinderboeken, die hij heeft geschreven.
Het gaat over een stel zeverige zeurkousen van ouders, Goof en Adolfine. Als jij nu van zulke ouders zou hebben, die zelf altijd ruzie maken, dan wens je ze toch ook naar de Maan. En als zij een ook nog eens schooljuffrouw je alleen maar straf willen geven in plaats van zakgeld, dan laat jij je toch zeker niet op de kop zitten. Sarah heeft van zulke ouders en is op zoek naar een nieuwe vader en moeder.

2000 – Sint en de Pietenpakjesperikelen

2000 – Sneeuwwatje & de 7 Ergen

1999 – Op zoek naar Sinterklaas

1999 – De Schat van Harige Hendrik

1998 – Sinterklaas en Zwarte Piep

1998 – Koninklijke Kunstgebit

1997 – Ietsiepietsie Pietje

Samenvatting

1997 – Sneeuwwatje & de 7 Ergen

1996 – Jan Klaassen en de grote 5 decemberdroom