Speelgeschiedenis

Vind je het leuk om te weten welke stukken Bombarie allemaal heeft gespeeld? Hieronder zie je alle voorstellingen. Klik op een titel om te lezen waar het stuk over ging.

2024 – PUNT UIT!

Het belooft weer een kleurrijke en vrolijke familievoorstelling te worden.
Wat kun je verwachten?
Veel lol, actie, verrassingen, interactie, hilariteit, humor, sfeer en met een lach en een traan.
We verklappen lekker nog niet waar de show over gaat.

Een kleine tip van de sluier?

‘Wat is jouw lievelingskleur?’

Kortom een groot spektakel, dus koop die kaarten nu maar: PUNT UIT!

2023 – Er was eens…

Een knotsgekke voorstelling voor jong en oud. Een stuk waarbij al je favoriete sprookjesfiguren op een moderne manier langskomen en waarin alles net even iets anders loopt dan je zou verwachten…
Assepoester wordt gepest door haar boze stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met de Boze Wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt.

2022 – De Vrolijke Trolls

Als je nog nooit een Troll hebt gegeten, dan ben je nergens in het land van de Bergens. Wat heb je nodig voor een heerlijke Trollensoep? Je neemt verschillende Trollen, je strooit er een snufje Chef overheen en je stopt ze in een kasteel van een prins.
Hoe heerlijk is het om voor het eerst een Troll te eten?
Trollen !!! Pas op !!! Er is gevaar !!!
Jullie zijn op de verkeerde plek! Jullie moeten ontsnappen voor jullie de soeppan in gaan.
Wil je weten hoe dit avontuur afloopt?
Kom dan naar 1 van onze voorstellingen “De Vrolijke Trolls” kijken.

2019 – Alice en de Wondere Wereld

Tijdens deze familievoorstelling ontdekt de nieuwsgierige Alice een wereld vol bijzondere figuren en magische voorwerpen. Ze ontmoet vreemde snuiters, krijgt onzinnige goede raad en onlogische wijsheden. Bombarie neemt je mee op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol fantasie. Lukt het Alice om de weg naar huis terug te vinden?

2018 – Minoes

Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze prima ‘kats’.
Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen geheime zaken te weten. Dat geeft natuurlijk grote mogelijkheden…

2017 – Het Sleutelkruid

In een koperen burcht woont de oude koning Mansolein. Hij is zo oud, dat alleen een wondermiddel hem kan redden. Een dokter gaat op reis, op zoek naar het sleutelkruid, het wondermiddel. Onderweg stuurt hij de dieren, de inwoners van het koninkrijk, naar de koning. Zij moeten hem verhalen vertellen, om zijn hart te laten kloppen.

2016 – De Tovenaar van Oz

De Tovenaar van Oz gaat over Dorothy, die door een storm in het magische land van Oz belandt. Om terug naar huis te kunnen komen, moet ze hulp vragen aan de tovenaar van Oz. Onderweg naar hem ontmoet zij de Vogelverschrikker, Blikkie en een laffe leeuw, die ieder een eigen vraag hebben aan de tovenaar. Zij hopen dat de tovenaar hen hiermee kan helpen. Met zijn vieren gaan ze op avontuur en wandelen ze over het gele pad…

2015 – Saaie Meneer Grijs wordt stoer en eigenwijs

Dit toneelstuk gaat over een turbopower drank en wat die allemaal kan aanrichten. Het door de professor gebrouwen drankje komt per ongeluk bij de verlegen meneer Grijs terecht. Die verandert in een doorgeschoten macho, met alle gevolgen van dien!

2014 – Rijk tot de laatste cent

Rijk tot de laatste cent is een western op toneel. Het verhaal gaat over 2 bandieten, een stel dat een schatkaart heeft gekregen. Ze gaan op zoek naar die schat en komen in een dorpje terecht, waarin de schat ergens moet liggen. Centraal in dat dorpje ligt een hotel met een salon. Zullen ze de schat gaan vinden?

2013 – Wiebelen

Kindertheater Bombarie speelt het toneelstuk ‘Wiebelen’, waarin 2 kinderen plotseling heel klein zijn geworden en belanden op de tafel waaraan ze net nog zaten te wiebelen. Op deze tafel ontmoeten ze Mok, die altijd mokt, Peper en Zout, een verliefd stel. Mes, met zijn vlijmscherpe opmerkingen en Vork, die snel geprikkeld is. Hoe verschillend deze figuren ook zijn, ze hebben een ding gemeen: ze zijn bang voor Fatsoo, de strontvlieg, die door de kamer zoemt. Ze vinden hem vies en vervelend. Maar wat gebeurt er als Fatsoo door de vliegenmepper gemept wordt?

2012 – Koning Bollebof en de Snoepsnaaier

Samenvatting

Koning Bollebof houdt van taart en snoepjes en toetjes. Maakt niet uit wat; als het maar zoet is. Dus in zijn paleis vind je dan ook overal snoep, snoep en nog eens snoep. Hij blijft zich daardoor een kind voelen en daar voelt hij zich goed bij!
Maar wat alles pas echt goed in de war schopt is een prins die plotseling op bezoek komt. Alles in het paleis verandert met de komst van deze vreemde en onbekende man. Is dit wel een prins en wat komt deze vreemde man doen op het paleis van koning Bollebof….?


2011 – Momo en de Tijdspaarders

Momo woont in haar eentje in een ruïne buiten de stad. Ze is niet vaak alleen: de mensen komen graag naar haar toe, want Momo heeft een bijzondere gave. Maar dan komen er mysterieuze grijze mannen naar de stad. Deze tijdspaarders jagen iedereen op en nemen de stad over. Ze krijgen iedereen in hun macht, behalve Momo…

2010 – Verboden voor kinderen

Hallo allemaal, ik ben Lien en kok op het paleis van een hele lieve koningin, Fabiola. Wij wonen op het eiland Supergezellig. Dat heet zo omdat het er altijd zo gezellig is. Alle kinderen mogen altijd limonade komen drinken op het paleis en krijgen daar altijd een lekker stuk taart of zo’n lekkere chocoladebol, allemaal door mij gebakken.
Sinds een tijdje is het jammer genoeg niet meer zo gezellig, de koningin is namelijk ziek geworden. Haar zus Fina wil nu wel koningin worden, maar zij is lang niet zo aardig als Fabiola en ze heeft een hekel aan kinderen. Hoe moet het nu allemaal verder gaan?

2009 – Eens was er…

Onze regisseuse was hard op zoek naar een nieuw toneelstuk. Ze had er heel veel zin in, want het is altijd leuk om iets nieuws te mogen doen. Het toneelstuk moest grappig zijn, met fantasie en met precies genoeg rollen. Ze zocht en zocht en kwam van alles tegen, maar ze kon geen goed toneelstuk vinden.
Toen kreeg de regisseuse een idee. Ze besloot: “We gaan er wat aan doen.” Voor één keer mag het anders gaan in sprookjesland!

2008 – Villa Fien

Kaatjes moeder houdt van poetsen. Alles in huis glimt en blinkt en ook Kaatje ontkomt niet aan haar moeders schoonmaakwoede. Elke dag een schone witte jurk en buitenspelen is er niet bij!
Op een dag wordt Kaatje naar Villa Fien gebracht, de rommelige boerderij van Fien waar zij Pim, Deesje en Bleke Willen opvang biedt. Dan komt er een inspecteur langs om te controleren of ze wel volgens de regels van het Ministerie van Gewezen-wezen leven. Al snel blijkt dat hij het allemaal maar niks vindt en wil de kinderen naar een pleeggezin sturen. Maar Fien en de kinderen steken daar een stokje voor…

2007 – Het Koninklijke kunstgebit

Het verhaal speelt zich af in de troonzaal van het paleis van Koningin Fiona, een goede sul; deze wordt bijgestaan door Jonkheer Sjak de Centebak. Verder lopen Jan en Janneke er rond, een dikke lakei en een lange dunne lakei. Deze twee heren zijn te onhandig voor woorden, alles gaat fout bij ze. Twee schoonmakers; Klonzel en Sniekie. Op het moment dat de koning zijn gebit kwijtraakt, gaat alles mis; hij is niet meer te verstaan en wordt voor iemand anders aangezien. Hoe zal dit aflopen?

2006 – De Geheimzinnige deur naar Griezelland

Twee meiden verhuizen met hun ouders. In de kelder ontdekken ze een oude deur. Die gaat open als je een bepaalde code klopt, maar dat weten alleen Sophie en Veerle. Er wordt de eerste nacht ingebroken. De boeven gaan de deur hardhandig te lijf en ze worden ‘opgeslokt’. Er volgt een komisch politieonderzoek. Ook een klunzige klusjesman wordt opgeslokt. De ouders worden gearresteerd i.v.m. de verdwijningen. Sophie en Veerle gaan op onderzoek uit en komen via de deur terecht in Griezelland. Het begin van een spannend avontuur.

2005 – Rhonda, het piratenmeisje

Rhonda woont bij haar gezellige tante Ada, oom Bram en hun twee zonen Sam en Bas. Haar moeder is overleden en haar vader wordt vermist. Rhonda mag alleen met haar kat Otto, die vreselijk lui is, praten.
Op een dag brengt de postbode een brief met een schatkaart uit 1864! Daarom varen oom Bram, Sam en Bas uit om de schat te gaan vinden. Op weg naar een eiland wat op geen enkele kaart staat. Tijdens hun avontuur komen zij zingende zeemeerminnen tegen: Kwallina, de heks en de gevaarlijke Oeloe, Ratje Rimboe. Sam en Bas met hun vader ontrafelen het mysterie van het eiland, maar wel met de hulp van tante Ada en Rhonda. Anders zou oom Bram allang piratensoep zijn geweest!

2004 – De Tovenaar van Oz

De Tovenaar van Oz gaat over Dorothy, die door een storm in het magische land van Oz belandt. Om terug naar huis te kunnen komen, moet ze hulp vragen aan de tovenaar van Oz. Onderweg naar hem, ontmoet zij de Vogelverschrikker, Blikkie en een laffe leeuw, die ieder een eigen vraag hebben aan de tovenaar. Zij hopen dat de tovenaar hen hiermee kan helpen. Met zijn vieren gaan ze op avontuur en wandelen ze over het gele pad…

2003 – Reinaert de Vos

Aan het hof van Koning Nobel wordt Reinaert de Vos aangeklaagd. De wolf Isengrijn, een oproerkraaier, de Franse poedel Cortois en Tibeert, een krolse kat, noemen de vos een dief en een moordenaar. Gilbeert, de das, probeert Reinaert te verdedigen. Het is tenslotte familie. Maar als ook Cantecleer, de haan, zijn klacht deponeert mag Reinaert zijn straf niet ontlopen.
Het lukt Reinaert voor het gerecht te brengen, al laat een sluwe vos zich niet zo makkelijk vangen. Reinaert wordt veroordeeld. Maar wie lacht er het laatste als de geslepen held uiteindelijk op het schavot staat?

2002 – Het huis van tante Agaat

Tante Agaat is een zeer excentrieke vrouw; Sophie is haar nichtje. Annabel is de neurotische moeder van Sophie. Graaf en Gravin van Tongeren, twee levende schilderijen, waarvan alleen de gezichten te zien zijn. Mike komt ook langs, een neef van tante Agaat, dol op skaten, rapmuziek en heel cool. Madame Loudere, een Franse gouvernante is uit op het huis van Agaat. Samen met Trollie, een vieze, slijmerige Trol. Ook Gert-Jan van Rodenberg komt langs, een sneaky oplichter.

2001 – Mag ik mee naar de Maan?

Samenvatting

Mag ik mee naar de Maan? Is speciaal geschreven door Jacques Vriens, jullie wel bekend van de vele kinderboeken, die hij heeft geschreven.
Het gaat over een stel zeverige zeurkousen van ouders, Goof en Adolfine. Als jij nu van zulke ouders zou hebben, die zelf altijd ruzie maken, dan wens je ze toch ook naar de Maan. En wat als je schooljuffrouw je alleen maar straf wil geven in plaats van zakgeld, dan laat jij je toch zeker niet op de kop zitten. Sarah heeft van zulke ouders en is op zoek naar een nieuwe vader en moeder.

2000 – Sint en de Pietenpakjesperikelen

2000 – Sneeuwwatje & de 7 Ergen

1999 – Op zoek naar Sinterklaas

1999 – De Schat van Harige Hendrik

Stel je vindt een schat… dan zul je snel merken, dat er veel belangstelling is voor die schat. Met andere woorden, er zullen nieuwe kapers aan de kust verschijnen en zij zullen alles in het werk stellen, om die schat in handen te krijgen. Welnu, dat is precies waar het verhaal van “De schat van Harige Hendrik” over gaat.

1998 – SinterKAAS en Zwarte PIEP

Als je denkt; dit schrijf je fout,
Dan zeg ik; nee, want in het woud,
woont de kraai, de muis, de haas
en zij kennen ook een Sinterklaas
Zoals de muizen wonderwel,
een Sinterklaas, maar zonder el.
En ik weet, het is wat dwaas,
want daar heet-ie: Sinterklaas.
En zijn helper zwarte piet,
nee, die kent hij zo dus niet.
Ook geen Jan, geen Kees of Klaas,
maar Zwarte Piep van Sinterkaas.
Het zal je daarom niet verbazen,
de kado’s bestaan uit kazen.
Maar zo is daar ook een vuile rat
die alles eet en alles jat.
En met de hulp van Smiegt de slang
de kazen steelt, maar voor hoelang.
Want Pimmetje, ’n slimme muis,
gaat vastberaden weg van thuis
geholpen door een olifant,
de mooiste van het hele land.
Gesteund door kraai, zo gek en maf,
het is soms bij de beesten af.
Gesterkt door Kwibus Kwantus Kwaak,
een professor in de maak.
Gaan zij op weg, op zoek, op pad
naar Smiegt de slang en Bloggor Rat.
Bloggor blijkt een grote krijger,
maar is hij sterker dan de Reiger.
De grote godheid van de wouden,
of wordt hij hier voor de gek gehouden?
Ja, alles blijkt in dit relaas,
de fabel over “Zwarte Piep en Sinterkaas”.

1998 – Koninklijke Kunstgebit

1997 – Ietsiepietsie Pietje

Samenvatting

Het verhaal gaat over een klein pietermannetje Ietsiepietsie, die les krijgt van zijn vader Patsaldreo, om later een goede pieterman te worden. Maar ja, ook pietermannen maken fouten, zodat Ietsiepietse voorover in een diepe schoorsteen valt..
Echter het verhaal gaat over Sjakie. Hij heeft weer kattekwaad uitgehaald. Nu zit hij voor straf op zijn slaapkamer en kijkt hij vanuit zijn raam over de daken. Plotseling hoort hij een stem… Het is de stem van Sinterklaas, die zegt dat als Sjakie binnen een uur voor iemand aardig is geweest hij 2 wensen mag doen. Eeven later hoort Sjakie iemand om hulp roepen..
.
Hoe komt het kleine pietje uit de schoorsteen en wat heeft Sjakie daarmee te maken?
Wat zal Sjakie wensen en wie hoort hij om hulp roepen?

1997 – Sneeuwwatje & de 7 Ergen

1996 – Jan Klaassen en de grote 5 decemberdroom